Leergang ‘Goed oud worden in de wijk’

We worden steeds ouder, Nederland vergrijst en steeds meer ouderen blijven thuis wonen. In deze leergang komen uitdagende vragen aan de orde die van betekenis zijn voor oudere inwoners van wijken en buurten en mensen die vanuit hun vak of passie met oudere inwoners te maken hebben. De leergang bestaat uit een viertal modules, die los of als serie kunnen worden gevolgd.

We beginnen met een module over ouder worden en oud zijn. Inzicht daarin helpt u bij het werk voor en met ouderen in de wijk. De tweede module gaat in op activiteiten met ouderen, ter inspiratie en vol met nuttige tips&tricks. De derde module gaat over blijven wonen in de eigen gemeenschap. Steeds meer bewoners van wijken maken plannen om kleinschalige woon(zorg)voorzieningen te realiseren. Maar hoe pakt u dat aan? De vierde en laatste module gaat hier nog een stuk dieper op in en richt zich met name op de financiering hiervan: het maken van een realistische investeringsbegroting en het opbouwen van een goed bedrijfsmodel.

Dit voorjaar wordt de Leergang “Goed oud worden in de wijk” georganiseerd voor actieve bewoners en vitale ouderen uit Drenthe. De deelname aan deze leergang is gratis. Het is aan te beleven om samen met iemand uit uw directe omgeving aan te melden, zodat u ook na de bijeenkomst de nieuwe inzichten met elkaar kunt bespreken.

Naar keuze kunt u één, twee, drie of alle vier bijeenkomsten bijwonen. Het maximale aantal deelnemers per bijeenkomst is 30 personen. Dus wees er snel bij.

U dient zich voor elke module los aan te melden, zodat u zelf de data kunt kiezen wanneer u welke module wilt volgen. Volgt u alle vier de modules, dan kunt u de certificaten voor de losse modules omruilen voor een enkel certificaat voor de leergang.

Module 1: Masterclass ‘Inzicht in ouder worden en oud zijn’

Module 2: Masterclass ‘Activiteiten met ouderen’

Module 3: Masterclass ‘Blijven wonen in de eigen gemeenschap I’

Module 4: Online Masterclass ‘Blijven wonen in de eigen gemeenschap II’

De eerste drie bijeenkomsten zijn op locatie, waarbij rekening gehouden wordt met de dan geldende Coronamaatregelen. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst wordt u hierover geïnformeerd. De vierde bijeenkomst is digitaal.

« terug naar aanbod

Docenten

Heleen André de la Porte

Lees meer

Samenwerking partners

Fonds Sluyterman van Loo

Lees meer

KNHM foundation

Lees meer

NLZVE

Lees meer

Stichting RCOAK

Lees meer

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2023 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.