Try-out Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht

Uitnodiging om mede vorm te geven aan de kennisgemeenschap

De duim die je altijd al had

Stel dat je niet wist dat je een duim had, wat een geweldige ontdekking zou deze dan zijn. Zo ontdekken mensen de afgelopen jaren een extra kracht in de samenleving: gemeenschapskracht. Deze was er natuurlijk altijd al, maar is de gemeenschap niet ondergesneeuwd door alle nadruk op markt en overheid? Mensen lijken de gemeenschap nu opnieuw te ontdekken, in een nieuwe vorm en met een nieuwe inhoud.

 

Gemeenschapskracht naast markt en overheid. Dat is als de ontdekking van je duim, maar dan moet je nog wel leren hoe je deze kunt gebruiken. Dat is hard nodig en hiermee houdt de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht zich bezig. Om met verschillende mensen en partijen kennis te verzamelen over gemeenschapskracht, te leren hoe wij kunnen werken binnen een gemeenschap, en hoe we dit kunnen combineren met het werk van marktpartijen en overheden.

 

Try-out bijeenkomst

Met een try-out bijeenkomst willen we dieper ingaan op dit samenspel van gemeenschap, markt en overheden. Deze bijeenkomst is een oefening met de wijze waarop we de EVAG willen vormgeven, namelijk als een platform waarop mensen zoals jij samen hun kennis over gemeenschapskracht ontwikkelen. Deze oefening zal plaatsvinden op maandag 3 oktober, 14.30 tot 17.00 U. in Amsterdam.  Vooraf houden we twee online brainstorms om samen met potentiële deelnemers de try-out voor te bereiden. Welke thema’s springen eruit? Die willen we neerleggen bij de deelnemers aan de try-out om samen te ontdekken hoe de EVAG verder kan.

 

Uitnodiging

Heel graag vernemen wij of je bereid bent om deel te nemen aan de try-out en zo mogelijk aan een van beide brainstorms. Dat kan door een mailtje te sturen aan info@ellavogelaaracademie.nl. Je kunt daarin aangeven dat je wilt deelnemen aan de bijeenkomst op 3 oktober en/of de link wilt ontvangen voor de online brainstorm op woensdag 7 september van 15.30 tot 17.00 U., of op vrijdag 9 september van 15.30 tot 17.00 U. Na aanmelding volgt ook het adres in Amsterdam op 3 oktober.

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2022 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.