Nelleke van Olst

senior relatiemanager Zorg & Welzijn bij Triodos Bank NV

Sinds 2002 werkt Nelleke van Olst bij Triodos Bank als senior relatiemanager Zorg & Welzijn. Haar doel is een bijdrage te leveren aan menswaardige zorg, met name in de ouderenzorg. Ze is begonnen met het uitbouwen van de particuliere ouderenzorg die nog in de kinderschoenen stond in 2002. Inmiddels is het een volwassen bedrijfstak geworden, niet alleen voor ouderen met een vermogen, ook voor ouderen met een klein pensioen. Het accent ligt op gastvrijheid en zorg in een kleinschalige setting. Ouderen kunnen hun leven uitleven zoals ze geleefd hebben.

In de afgelopen jaren bleek dat 24 uurszorg op allerlei plaatsen in Nederland ontbrak, waardoor ouderen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving moesten verhuizen. Burgerinitiatieven om dat te voorkomen ondersteunt Triodos Bank door te helpen bij het financieren van (woonzorg-)initiatieven; het creëren van een gemeenschap waarin ieder mens zich mag ontwikkelen, staat voorop. Om dat te realiseren werkt ze graag mee aan het financieren van burgerinitiatieven in combinatie met zorg en wonen.

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2024 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.