Onze visie & missie

Samen weten we meer!

Wanneer actieve bewoners elkaar ontmoeten, komen zij heel makkelijk met elkaar in gesprek. In hun activiteiten hebben zij vaak verschillende dingen geleerd. Zij kunnen elkaar daarover heel veel leren. Ook medewerkers van gemeenten, zorginstellingen of energiebedrijven kunnen leren van bewoners en vice versa. Deze kennis die leeft tussen al deze mensen willen wij doorgeven en samen met hen verder ontwikkelen.

Onderzoekgemeenschap

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een gemeenschap. Wie dat wil, kan lid worden van deze onderzoekgemeenschap en helpen om kennis door te geven en verder te ontwikkelen. De EVAG is een platform waarop actieve bewoners en beroepskrachten met elkaar in gesprek gaan en een netwerk om te bouwen aan gemeenschapskracht.

Dialoog

Dat gemeenschapskracht steeds sterker wordt, zien we overal in het land gebeuren. Dat deze omwenteling niet zonder slag of stoot gaat, zien we eveneens. We spreken niet altijd elkaars taal, terwijl we vaak wél hetzelfde doel nastreven. Een open dialoog kan dat helpen oplossen en leerzaam zijn. Daarnaast streven wij ernaar om de zichtbaarheid van de beweging rond gemeenschapskracht voor de samenleving te vergroten.

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2024 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.