Tim Jongman

research consultant en docent bij Universiteit Twente

Tim Jongman is als zelfstandige al meer dan tien jaar actief op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast werkt als hij als research consultant en docent bij de Universiteit Twente op de thema’s Innovatie & Ondernemerschap.

Tim startte zijn loopbaan als technisch bedrijfskundige in de vastgoedontwikkeling, waarbij hij in aanraking kwam met transities in de langdurige zorg. Sindsdien is zijn focus gericht op projecten waarbij zijn beide interesses, vastgoedontwikkeling en transitie van zorg, samenkomen. Tim ervoer in deze projecten dat de echte vernieuwing binnen het huidige systeem maar moeizaam tot stand komt. Het is tijd voor een echte bottom-upbenadering waarbij de brede basis van innovatie in de gemeenschap en dus bij bewoners zelf ligt.

Tim is als initiatiefnemer van het bewonersinitiatief Blijven Wonen in Hengevelde bezig om een carebrede kleinschalige woonvorm te realiseren in zijn dorp Hengevelde. Daarnaast is hij als bestuurslid actief bij Twentse Noabers; een regionale coöperatie van bewonersinitiatieven.

Overzicht opleidingen

Onderstaande opleidingen worden verzorgd door Tim Jongman.

De online masterclass leidt tot scherpte in de knelpunten en kansen die nu bestaan in de financiering van coöperatief ontwikkeld vastgoed.

Meer info

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2023 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.