Thema 'Economie'

Een woning is om in te wonen, maar actieve bewoners gebruiken bijvoorbeeld daken en tuinen voor energie, klimaat en voedsel. Zij zien de woning als een plek om ook zorg te ontvangen en door daaraan samen te werken, maken zij de buurt fraaier en gezelliger. Dit is een omkering van de economie: de woning is geen middel tot alleen wonen, maar tot veel meer. Ook auto’s, pleinen, sociale contacten, talenten en tal van andere middelen gaan dienen voor veel doelen tegelijkertijd. Dat is een hele praktische, maar ook een hele andere economie. Binnen het thema ‘Economie’ helpt de Ella Vogelaar Academie actieve bewoners en beroepskrachten om deze economie te leren kennen.

5 Opleidingen

Deze masterclass geeft u inzichten in de manieren van financieren en helpt u om die waarde te meten en te managen.

Meer info

In deze online masterclass maakt u kennis met de basisprincipes van DeelGenootschap en laat u zien hoe u het kunt toepassen.

Meer info

Aan de hand van voorbeelden leert u hoe u bewoners in uw buurt kunt inzetten voor meer dan wonen en hierdoor extra waarde creëert.

Meer info

De online masterclass leidt tot scherpte in de knelpunten en kansen die nu bestaan in de financiering van coöperatief ontwikkeld vastgoed.

Meer info

U krijgt inzicht in hoe bewoners hun buurt gebruiken, maatschappelijke waarde creëren en daarmee kosten kunnen worden bespaard.

Meer info

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2023 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.