Thema 'Gemeenschapskracht'

Gemeenschapskracht is de positieve energie die vrijkomt als mensen elkaar helpen om hun doelen te bereiken door hun middelen te delen. Denk aan een busje dat gezamenlijk wordt ingezet om boodschappen te doen, kinderen naar school te brengen en anderen naar de dagopvang te brengen. Hoe gaat dat precies, wat zijn de werkende principes van gemeenschapskracht? Is dat bijvoorbeeld het welzijn dat loskomt door zoiets samen aan te pakken, is dat kostenbesparing, of allebei? Wat betekent dit voor de overheid en democratie? Binnen het thema ‘Gemeenschapskracht’ laat de Ella Vogelaar Academie actieve bewoners en beroepskrachten zien hoe u hiermee omgaat.

3 Opleidingen

Wat zijn de demografische ontwikkelingen, hoe is het huidige zorgstelsel en hoe kan de zorg duurzaam worden georganiseerd?

Meer info

U krijgt inzicht in hoe bewoners hun buurt gebruiken, maatschappelijke waarde creëren en daarmee kosten kunnen worden bespaard.

Meer info

In dit webinar maakt u kennis met een visie op community building in buurten en wijken die internationaal beproefd is: ABCD.

Meer info

Quote

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en beroepskrachten.

© 2024 Ella Vogelaar Academie | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KvK-nummer: 08187397
Een product van Meaningful Matters| Technische realisatie Sieronline B.V.